Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Chişinăul şi-a sărbătorit Hramul

   2125

Oraşul Chişinău a sărbătorit ieri Hramul localităţii. Doar în Piaţa Marii Adunări Naţionale la spectacolul dedicat sărbătorii, care s-a desfăşurat între orele 17.00 şi 23.00 şi în cadrul căreia au evoluat cei mai valoroşi artişti din ţară, precum şi Gheorghe Zamfir, Irina Loghin şi Fuego, acompaniaţi de Orchestra de muzică populară „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros, s-au adunat peste 350 mii de oameni. Surpriza serii a fost evoluţia ex-membrului „O-zone”, Dan Bălan, sau actualul Crazy Loop, care a susţinut, după o perioadă de 4 ani, un concert în oraşul care l-a lansat. Spectacolul s-a încheiat cu un grandios foc de artificii. 
Totodată, alte peste o sută de mii de locuitori sau oaspeţi ai capitalei s-au aflat pe parcursul zilei în centrul Chişinăului, la manifestările organizate de preturile de sector sau subdiviziunile Primăriei. 
Programul sărbătorii Hramului Chişinăului a fost unul foarte variat, destinat tuturor categoriilor de vârstă. Unul dintre cele mai frumoase momente a fost spectacolul în aer liber „Bună ziua, Chişinău”, susţinut de maestrul Eugen Doga şi discipolii lui, care a adunat un public extraordinar. 
Cu un mesaj în faţa celor adunaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale a venit primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă. „Vă mulţumesc tuturor pentru ceea ce faceţi şi vreau ca atmosfera aceasta să ajungă în fiecare casă din Chişinău şi-n fiecare casă din R. Moldova”, a spus Dorin Chirtoacă. 
În urma sărbătorii Hramului Chişinăului, serviciile de salubrizare au strâns din cele două parcuri din centrul oraşului peste 150 tone de gunoi, plus peste 470 de metri cubi de deşeuri au fost adunate din containerele de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt. 
Potrivit poliţiei, sărbătoarea s-a desfăşurat fără mari incidente. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău