Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Un nou lot de 42 de motocositoare pentru Spaţiile Verzi

   3590

12 motocositoare de tip minitractor şi 30 mici, pentru cositul pe spaţii înguste şi printre copaci au fost prezentate astăzi de către administraţia Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi. Lotul nou de tehnică specializată a fost procurată recent din Suedia, în urma unei licitaţii şi vine să completeze lotul de utilaje pentru cosit ale întreprinderii.

În total, în acest an pentru Asociaţia „Spaţii Verzi" au fost procurate 67 de motocositoare performante. Aceste utilaje sunt necesare pentru a face faţă cositului ierbii din parcuri, de pe marginea drumurilor şi din zonele publice ale capitalei. Potrivit lui Eliferie Haruţa, şef al Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi primele utilaje achiziţionate la începutul lunii curente sunt deja exploatate şi au demonstrat o rentabilitate bună, fiind utilizate la cositul ierbii de pe traseele: Calea Ieşilor, Mircea cel Bătrân, Aeroport, Calea Orheiului etc.

Tehnica pentru cositul ierbii este de producţie suedeză şi are o garanţie de 2 ani. Potrivit specialiştilor, asemenea utilaje pot fi exploatate 4-5 ani. Până acum, angajaţii de la „Spaţii Verzi" coseau iarba, fie manual, fie cu maşini de tuns iarba de uz casnic.

Prezent la eveniment, primarul general interimar al municipiului Chişinău, Nistor Grozavu a ţinut să verifice personal cum lucrează una dintre motocositoare. Edilul-şef a spus că unealta este uşor manevrabilă, totodată declarând că odată cu procurarea tehnicii specializate autorităţile vor ţine la control creşterea ierbii în parcuri, pe marginea drumurilor şi în zonele publice.

Costul celor 67 de motocositoare achiziţionate de Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi este de 1 milion 800 mi lei, banii find alocaţi de Consiliul municipal Chişinău.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău