Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Un grup de 17 persoane au depus jurământul pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova

   1304

Primăria Municipiului Chişinău informează că un grup de 17 persoane au depus astăzi, 16 august 2023 jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei Republicii Moldova la Primăria Chișinău.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența viceprimarului Angela Cutasevici și a reprezentanților administrației publice locale.

Persoanele care au obținut cetățenia statului nostru domiciliază în municipiul Chișinău și sunt originare din Statele Unite ale Americii, Republica Arabă Siriană, Federația Rusă, Emiratele Arabe Unite, Elveția, Turcia, Republica Uzbekistan, Republica Populară Bangladesh, Ucraina.

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici a adresat un mesaj de felicitare celor prezenți. Cutasevici a menționat importanta alegerii făcute de fiecare cetățean în parte, care reprezintă nu doar o legătură legală, ci și un angajament față de valorile și aspirațiile comune ale țării noastre.

E de menționat că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.