Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Totalizarea activităților din cadrul Festivalului „Te salut, Chișinău!”, ediția a II-a

   1371

Primăria Municipiului Chișinău in formează că cele 4 zile de Festival „Te salut, Chișinău!", ediția a II-a (14-17 iulie 2022), au adunat în centrul capitalei mii de cetățeni ai orașului, pentru a fi prezenți în cadrul spectacolelor de muzică, cu participarea artiștilor autohtoni, pentru a vedea expozițiile artiștilor plastici și târgurile meșteșugărești, pentru a viziona filme de calitate, proiectate în aer liber și pentru a petrece în mod plăcut serile în Chișinău. Festivalul este consacrat aniversării a 586-a de la prima atestare documentară a Chișinăului.

Luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, Primarul General, Ion Ceban, a adus mulțumiri tuturor organizatorilor evenimentului: Direcției Cultură, preturilor de sector și altor subdiviziuni structurale implicate în activitățile enunțate. „Primăria Chișinău a demonstrat că poate organiza evenimente care să-i unească pe toți. Am fost practic în fiecare seară la Festival împreună cu familia și am întâlnit oameni dornici de a petrece timpul liber interesant aici, acasă, în Chișinău".

De asemenea, edilul a ținut să remarce că acest oraș are mulți oameni talentați, care merită să fie promovați și susținuți, iar municipalitatea face cu plăcere acest lucru.

Festivalul „Te salut, Chișinău!" urmează să devină un eveniment anual tradițional, iar proiectul urmează a fi și mai diversificat, cu noi participanți și noi activități culturale.