Pagina oficială a Municipiului Chișinău

START ANULUI TINERETULUI ÎN CHIȘINĂU!

   916

Primăria Chișinău a declarat anul 2023 - Anul Tineretului în Municipiul Chişinău. Astfel, municipalitatea a elaborat un plan de acțiuni, care prevede activități și programe de dezvoltare a sectorului de tineret din capitală, pe parcursul anului curent. O dispoziție în acest sens, a fost semnată sâmbătă, 11 martie, a.c., de Primarul General, Ion Ceban, în cadrul unui eveniment organizat pentru tinerii de la Centrul Municipal de Tineret, recent inaugurat pe str. Mitropolit Varlaam, 90.

Activitățile dedicate tinerilor constau în desfășurarea a circa 50 de acțiuni și programe în beneficiul tinerilor, care vor fi lansate începând cu luna aprilie, curent.

Domenii prioritare în Programul municipal - Anul Tineretului 2023 sunt:

- Dezvoltarea Centrelor de Tineret din municipiul Chișinău;
- Asistență și suport pentru Consiliile Locale de Tineret și Consiliile Elevilor din mun. Chișinău;
- Dezvoltarea competențelor necesare tinerilor;
- Programe de susținere a organizațiilor nonguvernamentale de tineret;
- Promovarea voluntariatului și activismului civic în rândul tinerilor;
- Dezvoltarea abilităților și susținerea tinerilor prin programe de susținere financiară (lansarea programului de start-up).

În cadrul evenimentului, Ion Ceban, a ținut să precizeze că Primăria Chişinău a crescut anual alocațiile pentru programele de tineret, de la 2 mil. lei în 2019 - la 60 de mil. lei în 2023. „Este de datoria noastră, a autorităților, să oferim încredere tinerilor, inspirație, suport și programe pe măsura așteptărilor lor, iar Rețeaua de Centre de Tineret din Chişinău este un exemplu şi o sursă de inspirație pentru toate raioanele, cu care vom colabora intens în viitorul apropiat”, a conchis edilul capitalei.

Menționăm că, în ultimii 4 ani, în capitală au fost create 5 centre de tineret. Iar pe parcursul anul 2022 a fost extinsă această rețea și în suburbiile Grătiești, Ciorescu, Cricova, Sângera, Trușeni.