Situația privind evoluția pandemică și imunizarea cetățenilor din municipiul Chișinău

   1905

Primăria Chișinău informează că în contextul scăderii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, va fi reconfigurat numărul de locuri în secţiile COVID-19 din cadrul spitalelor municipale. Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței de luni a serviciilor operative de la Primărie.

Cu toate acestea, instituțiile municipalității sunt pregătite de o posibilă nouă izbucnire sau apariţie a altor tulpini de coronavirus. Potrivit specialiștilor în sănătate publică impactul sărbătorilor din luna mai asupra situației pandemice prin infecția COVID-19 va putea fi estimat în a treia decadă a lunii.

În prezent este examinată posibilitatea sistării activităţii secţiei COVID de la ÎMS SCM ,,Sfântul Arhanghel Mihail". Totodată, autoritățile municipale vor coordona cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale pentru a menține pe deplin funcţional Centrul Covid de la C.I.E. „Moldexpo" pe o perioadă nedeterminată. 

Cât privește situația privind imunizarea cetățenilor din municipiu, e de menționat că, până în prezent, 56476 persoane au beneficiat de prima doză de vaccin și 5797 de cetățeni au primit și a doua doză.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că prioritatea numărul unu este vaccinarea populaţiei. Ser este disponibil şi accesibil pentru toți. Astfel, edilul i-a îndemnat pe cetățeni să meargă la cel apropiat centru al medicilor de familie sau la centrele de sănătate din suburbii pentru a se vaccina.

„Scopul nostru este de a avea o rată de vaccinare cât mai mare. Actualmente suntem în căutare de soluţii pentru deschiderea mai multor puncte de vaccinare, inclusiv instituirea celui de-al doilea centru de vaccinare de mare capacitate, unde vom planifica accesul sporit la imunizare a cetățenilor în cadrul maratoanelor şi altor evenimente de promovare pe care ni le propunem să le organizăm împreună cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale", a conchis primarul general.

Pentru mai multe informații privind procesul de vaccinare cetățenii pot apela la linia verde anti-Covid 0800 000 80.