Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situația în Chișinău, privind traficul rutier și combaterea poleiului

   1932

Primăria municipiului Chișinău informează despre situaţia în oraş privind circulația transportului public și intervenția serviciilor municipale la presărarea materialului antiderapantului pe trotuare și în curțile de blocuri.

Traficul rutier pe străzile municipiului se desfăşoară în condiţii normale, iar transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, la linie fiind emise 321 troleibuze şi 106 autobuze.

La capitolul combaterea poleiului, Regia locativ-comunală intervine, cu începere de la ora 02:00, pe trotuare și pe căile de acces din intercartiere, cu 32 utilaje cu sărărițe, fiind împrăștiate 73 tone de material antiderapant. De asemenea, de la ora 05:00 peste 400 de angajați au fost antrenați în lucrările de deszăpezire în preajma stațiilor de așteptare, pe alei și trotuare.

De asemenea, Î.M. Regia „Exdrupo" a intervenit pe străzile din oraș și căile de acces spre suburbii, cu 37 autospeciale, pentru prevenirea formării poleiului pe carosabil, fiind împrăștiate 676 tone de antiderapant și 51 tone de sare.

E de menționat că, pe parcursul săptămânii trecute, pentru întreținerea străzilor au fost utilizate  2732 de tone de amestec sare și nisip și 255 de tone de sare. Iar pentru deszăpezirea și combaterea poleiului de trotuare și în curțile de blocuri au fost împrăștiate 270 sare și 20 de tone de antiderapant.  

Autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să dea dovadă de prudență la traversarea străzilor, în condiții de polei, iar agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să intervină la combaterea ghețușului pe teritoriile în care activează.  

Pe această cale, informăm locuitorii că în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel.: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.