Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Semnarea Acordului cu privire la asamblarea la Chişinău a troleibuzelor

   2828

Până în luna iunie 2012, la Chişinău va fi asamblat primul troleibuz, în cadrul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric". Un Acord în acest sens a fost semnat între Primăria municipiului Chişinău şi Comitetul Executiv al oraşului Minsk, în şedinţa Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse pentru colaborare. Proiectul urmează a fi realizat între SA „Belkommunmash" din oraşul Minsk, Republica Belarus şi ÎM „Regia Transport Electric Chişinău", iar Primăria municipiului Chişinău urmând să asigure garanţia financiară pentru executarea acestuia.   

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a salutat semnarea acestui Acord, menţionând că astfel municipalitatea trece deja la o nouă etapă de dezvoltare. Potrivit edilului Chişinăului, până la sfârşitul anului viitor ÎM „Regia Transport Electric" urmează să asambleze până la 30 de troleibuze.  

Amintim că iniţiativa asamblării la Chişinău a troleibuzelor, în baza experienţei uzinei „Belkommunmash" SA, a fost lansată în luna martie a anului curent, în cadrul vizitei la Minsk a primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă. Atunci între cele două primării a fost semnat protocolul de intenţie în acest sens. Între timp, specialiştii din cadrul SA „Belkommunmash" au analizat sistemul actual de reparaţie a troleibuzelor din cadrul RTEC, după care a fost luată decizia de a demara şi asamblarea unităţilor de transport public.

12.10.2011

Direcţia Relaţii Publice,

Primăria mun. Chişinău