Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Şedinţă privind construcţia Complexului locativ din str. Colina Puşkin

   3475

Viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, a convocat astăzi o şedinţă de lucru, pentru a examina situaţia de conflict creată ca urmare a demarării lucrărilor de construcţie a unui complex locativ pe str. Colina Puşkin şi str. Anton Pann, în apropierea Casei-muzeu „Alexandr Puşkin". La şedinţă au participat responsabili din cadrul serviciilor municipale de profil, reprezentanţi ai Ministerului Culturii, Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova, ai agentului economic care construieşte complexul locativ, dar şi membri ai comunităţii ruse din ţara noastră.

Potrivit lui Nistor Grozavu, Primăria Chişinău a autorizat efectuarea lucrărilor de construcţie, pentru etapa iniţială, la ciclul zero. Aici urmează a fi construit un complex locativ, cu blocuri de locuinţe de 4 - 12 etaje. Construcţia însă nu va afecta Casa-muzeu, care reprezintă un monument de arhitectură, iar pentru asta antreprenorul a ridicat un perete de protecţie, cu adâncimea de 12 metri, care separă obiectivele. În plus, obiectivul a fost avizat de către Ministerul Culturii al R. Moldova, încă în anul 2008.

În plus, Nistor Grozavu a menţionat că autorităţile locale vor solicita efectuarea unei expertize tehnice a casei-muzeu, pentru a stabili dacă lucrările de construcţie pot afecta siguranţa monumentului. Abia după efectuarea expertizei, Primăria va examina chestiunea privind eliberarea autorizaţiei de construire pentru întreg complexul locativ.   

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău