Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ședința plenară a Forumului Cadrelor Didactice din municipiul Chișinău „Competențele secolului XXI”(VIDEO)

   944

Primăria municipiului Chişinău informează că, în perioada 22-25 august 2022, în capitală s-a desfășurat Forumul Municipal al Cadrelor Didactice „Competențele secolului XXI”, iar în cadrul atelierelor specializate, au participat specialiști naționali și internaționali.

Astfel, pe durata evenimentului, s-au organizat 50 de ateliere cu participarea fizică a peste 6000 de cadre didactice și manageriale; 3 formări cu participarea experților internaționali, cu expuneri pentru grupuri-țintă: managementul nonformal, managementul curricular și managementul instituțional.

La sesiunea plenară a forumului desfășurată astăzi au participat Primarul General, Ion Ceban, viceprimarul pe domeniul social, Angela Cutasevici, consilieri municipali, reprezentanții direcției generale și ai subdiviziunilor teritoriale din domeniul educației etc.

În cadrul evenimentului, edilul capitalei a ținut un discurs în care a mulțumit dascălilor pentru că au reușit cu brio să facă față provocărilor din ultimii 2 ani, în care sistemul educațional a activat în condiții pandemice.

Totodată, Ion Ceban a apreciat buna organizare a evenimentului unde în cadrul sesiunilor desfășurate s-a reușit cooptarea pe lângă experţii locali şi a celor internaţionali, nume notorii, specialiști care au venit cu o informaţie nouă și utilă pentru profesorii care activează în sistemul municipal educațional.

E de menționat că, în ultimii 3 ani, Primăria Chișinău a majorat de 3 ori alocațiile pentru domeniul educațional, în contextul creșterii numărului copiilor instituționalizați. Investițiile au ca scop crearea condițiilor bune atât pentru instituțiile educaționale la nivel de oraș, cât și pentru cele din suburbii.