Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ședința de lucru cu privire la inițierea Programului municipal de reabilitare a pavilioanelor din cadrul grădinițelor

   1277

Reprezentanții Executivului Primăriei, ai Direcției generale educație tineret și sport și consilieri municipali s-au întrunit într-o ședință de lucru pe subiectul implementării Programul municipal de reabilitare a pavilioanelor pentru copiii din instituțiile de educație timpurie din Chișinău, pentru anii 2022-2025.

Proiectul a fost elaborat de subdiviziunea municipală de profil și are ca scop de a asigura un mediu salubru pentru o sănătate mai bună și o bunăstare a copiilor orașului Chișinău, precum și de a revitaliza practica activităților pentru copii în aer liber, prin amenajarea pavilioanelor moderne pentru copiii din instituțiile de educație timpurie din capitală.     

Totodată, proiectul include atât reabilitarea și modernizarea pavilioanelor existente pe teritoriile grădinițelor, cât și construcția pavilioanelor noi moderne, la necesitate, reieșind din numărul de copii în instituție.

În cadrul ședinței, viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a menționat faptul că demolarea pavilioanelor existente în vederea construcției altor noi generează cheltuieli mari, astfel că prioritatea trebuie să fie acordată reparației și modernizării pavilioanelor existente pe teritoriul grădinițelor.

În context, specialiștii au prezentat modele de pavilioane, iar caracteristicile obiectivelor aprobate vor fi parte componentă a Programului municipal. Acest lucru va asigura un concept unic, la nivel municipal, de construcție și reabilitare a pavilioanelor în instituțiile de educație timpurie.

De asemenea, Proiectul Programului va fi consultat cu Centrul de Sănătate Publică, în vederea respectării normelor de securitate a copiilor în instituțiile municipale de educație timpurie.

Programul reflectă importanța disponibilității și utilizarea eficientă a resurselor financiare necesare atât pentru construcția și renovarea capitală de pavilioane funcționale și moderne, cât și pentru a garanta în totalitate securitatea, sănătatea și necesitățile copiilor din instituțiile de educație timpurie din oraşul Chişinău.