Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Video) Ședința de constituire a Consiliului Municipal Chișinău

   701

Primăria municipiului Chișinău informează că joi, 07 decembrie 2023 a avut loc ședința de constituire a Consiliului Municipal Chișinău, ales după scrutinul electoral din 5 noiembrie 2023.

La ședință au participat 50 din cei 51 de consilieri aleși. Prima ședință a fost condusă de decanul de vârstă al CMC, consilierul Galina Drăgan.

În cadrul forului, edilului capitalei, Ion Ceban, i-au fost înmânate colanul și eșarfa de Primar, iar aleșii locali și-au primit legitimațiile de consilieri.

Primarul General a ținut să mulțumească cetățenilor pentru încrederea acordată și a promis să fie primarul tuturor locuitorilor municipiului.

Ion Ceban a dat asigurări că dispune de energia, dorința și cunoștințele necesare și împreună cu echipa sa, este gata să miște lucrurile spre bine, în beneficiul cetățenilor și al orașului.

De asemenea, edilul a ținut să remarce că chișinăuienii așteaptă de la aleșii locali responsabilitate, maturitate politică, profesionalism, implicare și multă muncă, pentru rezolvarea problemelor din oraș.

În context, Ion Ceban a subliniat că poartă discuții cu fiecare dintre reprezentanții partidelor care au acces în CMC, pentru a rezolva problemele locuitorilor.

„Vom purta acest dialog cu fiecare dintre Dumneavoastră pentru că noi suntem aici pentru a rezolva problemele oamenilor și vom face asta neapărat. Felicitări tuturor consilierilor. Să fim constructivi. Și chiar dacă vor exista critici, acestea să fie constructive”, a mai spus Ion Ceban.

Actuala componență a CMC este reprezentată de 7 formațiuni politice:

• Partidul Politic Mișcarea Alternativa Națională,

• Partidul Politic Partidul Acțiune și Solidaritate,

• Partidul Politic Partidul Socialiștilor din Republica Moldova,

• Partidul Politic Partidul Comuniștilor din Republica Moldova,

• Partidul Politic Renaștere,

• Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr,

• Partidul Politic Partidul Nostru.