Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ședința Consiliului municipal Chișinău (VIDEO)

   1480

 

Consiliul municipal Chișinău s-a întrunit vineri în ședință extraordinară.

Aleșii locali au luat act de atribuirea mandatului de consilier lui Victor Bunescu, de pe lista Mișcării Social-Politice „Forța Nouă”, după ce, anterior, consilierul Olga Rujanschi, din cadrul aceleiași formațiuni a demisionat din funcție.

De asemenea, CMC a luat act de atribuirea mandatului Dariei Colomieț, candidat supleant pe lista Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, post rămas vacant după decesul consilierului Valeriu Lupașcu.

În cadrul aceleiași ședințe, Consiliul a luat act de demisia viceprimarului Inga Ionesii și s-a votat acordarea de prime angajaților Primăriei Chișinău și a subdiviziunilor structurale, cu ocazia Zilei Funcționarului public.

Totodată, la solicitarea Primarului General, Ion Ceban, viceprimarul Victor Chironda a fost demis din funcție, cu votul a 28 de consilieri.

Ultimul subiect de pe ordinea de zi a ședinței CMC „Cu privire la reparația și amenajarea terenurilor de sport, fitness și a terenurilor de joacă pentru copii, inventarierea lor și transmiterea la balanța preturilor de sector” a fost transmis la reexaminare, urmând a fi inclus pe ordinea de zi a următoarei ședințe.