Pagina oficială a Municipiului Chișinău

SA „Apă-Canal Chișinău” va implementa un proiect de instalare a panourilor fotovoltaice

   1045

Distribuitorul municipal de apă și canalizare, S.A. „Apă-Canal Chișinău” va implementa un proiect de instalare a panourilor fotovoltaice. Măsura are drept scop eficientizarea cheltuielilor întreprinderii și utilizarea energiei electrice la preț preferențial. O decizie în acest sens a fost aprobată miercuri de Consiliul Municipal Chișinău.

S.A. „Apă-Canal Chișinău” va efectua Studiul de fezabilitate privind eficiența instalării panourilor fotovoltaice, iar ulterior va fi perfectat caietul de sarcini și anunțată licitația pentru selectarea agentului economic care va instala tehnologia.

Potrivit directorului general interimar al S.A. „Apă-Canal Chișinău”, Diana Tacu, producerea energiei electrice din surse regenerabile reprezintă în prezent o necesitate stringentă pentru Societate, având în vedere tarifele reglementate actuale la energia electrică și ținând cont de faptul că componenta energiei electrice la cheltuielile întreprinderii este una importantă, constituind 35% din tariful pentru apă și canalizare.

Terenurile care vor fi utilizate în acest proiect vor fi stabilite în coordonare cu subdiviziunile responsabile din cadrul APL Chișinău.

S.A. „Apă-Canal Chișinău” a identificat terenuri și acoperișuri pentru instalarea panourilor solare care nu sunt utilizate nemijlocit în procesul tehnologic al întreprinderii și care ar putea fi valorificate în scopul producerii energiei regenerabile.