Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Programul de reparaţie a acoperişurilor blocurilor locative pe anul 2008 n-a fost aprobat încă

   1920

Primarul general Dorin Chirtoacă a solicitat, în cadrul şedinţei operative de la primărie, viceprimarului de ramură şi serviciilor din sfera locativ-comunală să găsească o soluţie în privinţa demarării în termen rezonabil a lucrărilor de reparaţie a acoperişurilor fondului locativ, de vreme ce Consiliul municipal Chişinău nu a aprobat anexa privind lista blocurilor care urmează a fi reparate. 
Potrivit viceprimarului Mihai Furtună, este necesar de a determina modalitatea utilizării celor 20 mln. de lei, prevăzuţi în bugetul municipal pentru reparaţia acoperişurilor fondului locativ. Din această cauză, nu pot fi anunţate nici licitaţiile pentru aceste servicii, conform legislaţiei în vigoare. 
În acelaşi timp, directorul Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare Dionisie Boaghie crede că tergiversarea aprobării documentului în cauză pune în pericol realizarea planului de reparaţie a acoperişurilor blocurilor locative. Dionisie Boaghie a informat că programul de reparaţie a blocurilor locative a fost elaborat de comun cu preturile de sector şi corespunde necesităţilor la zi. Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare se pronunţă pentru demararea cât mai urgentă a lucrărilor, pentru a reuşi îndeplinirea acestora în termen. 
În context, primarul capitalei a ţinut să precizeze că bugetul privind reparaţia acoperişurilor a fost aprobat, iar lucrările propriu-zise ţin de raportarea internă în faţa Consiliului Municipal. Dorin Chirtoacă a opinat că de fapt se urmăreşte modificarea anexei după placul anumitor persoane şi nu după modul în care a fost construită acea listă, cu toate serviciile şi cu preturile de sector. 
Şeful administraţiei municipale a solicitat ca pe parcursul zilei să se găsească o soluţie împreună cu Direcţia Asistenţă Juridică şi să se examineze posibilitatea ca, în baza unei decizii adoptate în anul 1999, prin care primarului i-au fost atribuite unele atribuţii suplimentare, primarul general să aprobe respectivul program de lucrări. Astfel Dorin Chirtoacă crede că se va reuşi demararea lucrărilor privind repararea acoperişurilor blocurilor locative din municipiu. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău