Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general, Ion Ceban, a inspectat șantierele de construcție din strada Albișoara

   2316

Primarul general, Ion Ceban, a inspectat vineri șantierul de reabilitare a primului tronson al străzii Albișoara, în perimetrul bd. Iu. Gagarin – str. Ismail, care va fi redeschis circulației în aproximativ o săptămână, precum și lucrările de curățare a albiei râului Bâc din adiacentul străzii.

Prezent la fața locului, edilul a primit asigurări din partea specialiștilor că componenta asfaltului aplicat pe strada Albișoara este de calitate înaltă și corespunde tuturor normativelor în vigoare.

„Pe unele porțiuni, unde responsabilii consideră necesar, este verificată capacitatea portantă a carosabilului cu ajutorul testelor de laborator. Aceste proceduri sunt desfășurate pentru a vedea indicatorii de rezistență a structurii rutiere, exprimați prin capacitatea de a prelua deformațiile elastice şi de a le aduce sub valorile admisibile proiectate”, a declarat primarul general.

Valoarea totală a proiectului de reabilitare a străzii Albișoara, inclusiv schimbarea utilităților este de circa 120 de milioane de lei, surse financiare alocate din bugetul de stat, bugetul municipal, S.A. „Apă – Canal Chișinău” și S.A. „Termoelectrica”.

De asemenea, Ion Ceban a inspectat și lucrările de curățarea a albiei râului Bâc, în perimetrul str. Feredeului – str. Mihai Viteazul, care se află în stadiul final de executare. Până în prezent, din bazinul râului, au fost evacuate peste 35 de mii de tone de nămol, copaci doborâți, crengi, cauciucuri și alte deșeuri.

„Consider foarte important de a interveni anual prin lucrări de întreținere, astfel vom evita înnămolirea albiei râului Bâc și acumulările de apă pe perioada ploilor torențiale, în zona podului din str. Albișoara”, a conchis edilul-șef al capitalei.

Termenul de finalizare a lucrărilor pentru curățare a albiei râului Bâc este stabilit pentru data de 10 septembrie, curent, iar costul proiectului este de cca 3,5 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2020.