• Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Primarul Dorin Chirtoacă s-a întâlnit cu veteranii celui <BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/><BR/>de-al II-lea Război Mon...

Primarul Dorin Chirtoacă s-a întâlnit cu veteranii celui































de-al II-lea Război Mondial

   1490

În preajma aniversării a 65-a de la încheierea celui de-al II-lea Război Mondial, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă s-a întâlnit cu veteranii. Este pentru prima dată, când veteranii Armatei Sovietice, cât şi cei ai Armatei Române au participat împreună la eveniment.

Dorin Chirtoacă le-a mulţumit veteranilor pentru contribuţia lor la menţinerea păcii pe pământ, pentru că au participat la construcţia Chişinăului, în anii de după război şi că se interesează şi în prezent de problemele capitalei.

Primarul general i-a îndemnat pe veteranii Războiului al II-lea Mondial să marcheze şi pe viitor sărbătoarea de 9 Mai împreună, pentru că în timpul războiului, actualii veterani erau militari, astfel că datoria lor era să respecte ordinele superiorilor. De aceea faptul că o vreme s-au aflat pe diferite părţi ale frontului nu le incriminează vreo vină.

Primarul a precizat că municipalitatea le-a acordat veteranilor cu prilejul zilei de 9 Mai, ajutoare financiare în mărime de 700 lei (şi persoanelor asimilate - câte 500 lei), din sursele Fondului Municipal de Susţinere Socială a Populaţiei. Banii pot fi deja ridicaţi de la filialele Băncii de Economii.

Tot astăzi veteranii au fost invitaţi la o masă de pomenire a ostaşilor căzuţi în război.

 În municipiul Chişinău sunt peste 1500 veterani ai celui de-al II-lea Război Mondial.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău