Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul de Chişinău, în vizită oficială în România

   1728

Primarul general Dorin Chirtoacă s-a aflat, în perioada 27-28 martie, într-o vizită oficială în România, cu prilejul manifestărilor culturale dedicate aniversării a 90 de ani de la Actul Unirii de la 27 martie 1918.
Vizita a început cu o întrevedere bilaterală a primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă cu primarul general al municipiului Bucureşti, Adriean Videanu şi cu primarul sectorului 3 al oraşului, Liviu Negoiţă. Părţile au abordat subiecte ce ţin de colaborarea dintre cele două capitale. Administraţiile celor două oraşe au discutat şi posibilitatea amenajării de către Bucureşti a unui scuar la Chişinău.


 


În aceeaşi zi, Dorin Chirtoacă a fost primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele României, Traian Băsescu. În cadrul întrevederii, au fost discutate aspecte referitoare la modernizarea administraţiei locale.

Primarul de Chişinău a mai participat, alături de preşedintele Traian Băsescu şi de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ÎPS Daniel, la vernisajul expoziţiei de documente şi fotografii legate de Unirea Basarabiei cu România.


 


Vizita a continuat cu o întâlnire cu studenţii basarabeni care îşi fac studiile la Bucureşti. Ulterior primarul de Chişinău a fost invitat la Camera de Comerţ şi Industrie a României, unde s-a întâlnit cu oamenii de afaceri interesaţi să învestească în R.Moldova.


 


Seara, primarii celor două capitale au participat la deschiderea unui concert dedicat Unirii, în centrul Bucureştiului.


 


A doua zi, primarul Dorin Chirtoacă şi-a continuat vizita în oraşele Iaşi şi Suceava, unde a primit o oferta de înfrăţire între Chişinău şi Suceava.


 


Direcţia relaţii publice,


Primăria mun. Chişinău