Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria municipiului Chişinău şi Voievodatului Mazovia din Polonia vor dezvolta relaţii de colaborare

   1666

          Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, i-a primit astăzi pe preşedintele Comisiei pentru colaborare externă a Seimului Voievodatului Mazovia din Polonia, Artur Buczynski, care se află într-o vizită oficială la Chişinău şi pe ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al acestei ţări în Republica Moldova, Krzysztof Suprowicz.

          Oficialii polonezi l-au felicitat pe Dorin Chirtoacă pentru succesul înregistrat în alegerile locale şi i-au urat noului primar de Chişinău succese în activitate, exprimându-şi speranţa în dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor stabilite deja dintre administraţia municipală şi autorităţile locale din Polonia.

          La rândul său, Dorin Chirtoacă a mulţumit pentru urările adresate, exprimându-şi intenţia de a contribui la dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre Chişinău şi autorităţile administraţiei locale din Polonia. În acelaşi timp, edilul-şef al capitalei a subliniat importanţa preluării experienţei acestei ţări pe diferite domenii, având în vedere că Polonia a depăşit deja perioada de tranziţie şi acum este membră a Uniunii Europene.

          Întrucât întrevederea a avut drept scop stabilirea unor relaţii de colaborare între Primăria municipiului Chişinău şi Voievodatul Mazovia, primarul general Dorin Chirtoacă a făcut o trecere în revistă a proiectelor prioritare pe care municipalitatea intenţionează să le implementeze în timpul apropiat. În context, părţile s-au arătat dispuse să organizeze o întrevedere între administraţia Chişinăului şi a Voievodatului Mazovia, la care să participe oameni de afaceri din ambele ţări pentru a iniţia relaţii de colaborare. Totodată, s-a lansat ideea de a face un schimb de carte între bibliotecile din Chişinău şi cele din Mazovia.

          Municipiul Chişinău are deja stabilite mai multe relaţii de colaborarea cu reprezentanţii administraţiei publice locale din Polonia. Anul trecut, între primăria capitalei şi Voievodatul Lubuskie a fost semnat un acord de înfrăţire, iar de 13 ani în incinta liceului „Nicolai Gogol" din Chişinău activează clase gimnaziale cu predare în limba poloneză, în care studiază peste 120 de elevi. De asemenea, în luna octombrie curent, în incinta Bibliotecii municipale „B. P. Hâşdeu" va fi inaugurat un Centru de cultură polonez.

 

           Direcţia Relaţii Publice a                                   04.07.2007

           Primăriei mun. Chişinău