Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chişinău a acceptat înfiinţarea unui centru medico-social nonprofit pentru copiii cu dizabilităţi

   2297

         Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a avut astăzi o întâlnire de lucru cu Ambasadorul  Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Repubica Moldova, John Beyer. În cadrul întâlnirii s-a discutat construcţia unui centru medico-social nonprofit cu recuperarea fizică a copiilor cu maladii cronice şi cu dizabilităţi neuro-locomotorii. Centrul urmeză a fi construit din sponsorizări oferite de  Ambasadele Statelor Unite ale Americii şi cea a Marii Britanii de la Chişinău, primăriei revenindu-i sarcina repartizării unui teren potrivit

Municipalitatea a propus ca viitorul centru medico-social să fie amplasat pe teritoriul spitalului de copii nr. 1, de comun acord cu respectiva instituţie medicală. Spaţiul  propus de municipalitate are ieşire la strada principală şi va fi amenajat cu un teren de joacă pentru copii, cu bănci pentru odihnă.

Activitatea noului centru medico-social se va desfăşura în strânsă colaborare cu specialiştii instituţiei medicale municipale de profil şi ai medicilor de familie din sector.

      

          Direcţia Relaţii Publice a                                06.02.2007

           Primăriei mun. Chişinău