Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Prezentarea troleibuzelor achiziționate în ultimii 2 ani de Primăria municipiului Chișinău pentru Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău” (VIDEO)

   1945

Duminică, în incinta Parcului de troleibuze nr. 3, avut loc prezentarea unităților de transport public, achiziționate în ultimii 2 ani de municipalitate. 

Primarul General, Ion Ceban, a inspectat lotul de troleibuze aliniate: noi sau rulate, clasice sau articulate. De asemenea, edilul a ținut să mulțumească angajaților RTEC pentru munca lor plină de dedicație, care începe foarte devreme, pentru a duce în sigranță pasagerii la destinație. Primarul a promis că și în anii următori vor mai fi achiziționate unități noi, pentru ca întregul material rulant al Întreprinderii să fie înnoit.

De asemenea, autoritățile municipale sunt preocupate de majorarea salariilor conducătorilor de troleibuz și a taxatorilor, pentru a-i motiva mai mult să muncească în cadrul întreprinderii.

Iar în anul 2022 pentru achiziționare /asamblare de troleibuze sunt prevăzuți în bugetul municipal 90 de milioane de lei.

În ultimii doi ani, municipalitatea a achiziționat/asamblat 82 de unități pentru a suplini parcul rulant al Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău”, cu unități moderne și a spori calitatea serviciilor de transport pentru cetățeni.

Zilnic, cu troleibuzul sunt transportați cca 400000 de călători din municipiul Chișinău.

Valoarea totală a investiției în acest scop este de 245 de milioane de lei.

ANUL 2020: - 40 de troleibuze clasice - (20 de tip AKSM din Belarus și 20 rulate, de model Skoda 24 Tr-Irisbus, achiziționate din Riga, Letonia); 10 troleibuze articulate (5 de tip AKSM și 5 de model Ganz Solaris Trollino, rulate, achiziționate din Riga);

ANUL 2021: - 20 de troleibuze clasicel AKSM ; - 10 troleibuze AKSM cu propulsie autonomă; 2 troleibuze articulate, rulate de model VDL Phileas Trolley, achiziționate din Italia.

Toate unitățile de transport achiziționate corespund celor mai înalte standarde de calitate, fiind dotate, inclusiv cu sisteme de supraveghere video și aer condiționat, podea joasă, cu platformă rabatabilă, pentru a asigura o deplasare confortabilă tuturor călătorilor.

Menționăm că până pe 31.12.2021, la Chisinau vor ajunge încă 20 de troleibuze clasice AKSM, procurate din Belarus, care urmează a fi asamblate la Atelierul de reparație și asamblare al RTEC.

Municipalitatea depune eforturi pentru a asigura locuitorii capitalei și suburbiilor cu transport public sigur și confortabil.