Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Prezentarea noii metodologii de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din Chișinău pentru angajații din domeniile educație și asistență socială

Prezentarea noii metodologii de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din Chișinău pentru angajații din domeniile educație și asistență socială

   1391

Direcția generală transport public și căi de comunicație a prezentat marți noua metodologie de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din Chișinău pentru angajații Direcției generale asistență medicală și socială și ai Direcției generale educație, tineret și sport. Totodată, reuniuni similare au fost organizate pe parcursul săptămânii trecute cu fracțiunile din Consiliul Municipal Chișinău.  

Metodologia de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din municipiul Chișinău Studiul a fost elaborată de compania AO „Business Consulting Institute", în baza serviciilor contracte de Direcția generală transport public și căi de comunicație (DGTPCC).

La solicitarea DGTPCC, Business Consulting Institute a realizat o formulă de revizuire a prețurilor la transportul public din capitală.

Experții Studiului au propus o formulă prin stabilirea valorii de referință, unde tariful nu poate fi mai mult de 0,06% din salariul mediu brut pe economie stabilit de Guvern, cu ajustarea o dată la 2 ani. Astfel, prețul calculat este de 6 lei pentru o călătorie, atât la troleibuz cât și la autobuz.

În prezent, proiectul de decizie „Cu privire la aprobarea Metodologiei de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din municipiul Chișinău" este supus consultărilor publice.

Recomandările pe marginea proiectului supus consultării pot fi expediate până pe data de 15.04.2022, dlui Copaci Lilian, la adresa electronică: dirtrans@pmc.md, la numerele de telefon: 022-204-687 și 022-204-662 sau pe adresa: or. Chișinău, str. S. Lazo, 18, Direcția generală transport și căi de comunicație (cu mențiunea: METODOLOGIA DE CALCULARE  A TARIFELOR  TRANSPORT PUBLIC).