Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei în vizită la Primăria Chişinău

   2121

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a avut o întrevedere cu Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Lluis Maria de Puig, aflat în vizită oficială în Republica Moldova. 
Şeful administraţiei municipale a salutat prezenţa înaltului demnitar european în incinta Primăriei Chişinău. Dorin Chirtoacă a afirmat că lucrurile bune care au început a fi realizate acum un deceniu în Republica Moldova în mare parte s-au făcut cu contribuţia Consiliului Europei. Primarul de Chişinău a mai spus că deşi s-au înregistrat unele realizări, acestea trebuie continuate, astfel încât Republica Moldova să se apropie cât mai repede de statele care au aderat deja la Uniunea Europeană. 
Fiind solicitat să prezinte situaţia social-politică din Republica Moldova, Dorin Chirtoacă l-a informat pe preşedintele APCE despre principalele probleme cu care se confruntă sistemul democratic din Republica Moldova, referindu-se în special la problemele ce ţin ce libertatea de exprimare, accesul partidelor de opoziţie la Compania Publică „Teleradio-Moldova”, încercarea autorităţilor centrale de a submina autorităţile locale, etc. 
La rândul său, preşedintele Lluis Maria de Puig a spus că structurile europene susţin ambiţia Republicii Moldova de integrare în Uniunea Europeană. De asemenea, Consiliul Europei susţine ţara noastră în soluţionarea diferendului transnistrean şi reîntregirea Republicii Moldova. Însă, constatând problemele cu care se confruntă sistemul judiciar, mass-media, autonomia locală, preşedintele Adunării Parlamentare a accentuat că Consiliul Europei nu va înceta monitorizarea Republicii Moldova până nu va avea o dovadă clară despre realizarea reformelor în domeniile menţionate şi nu va dovedi clar că vrea să se integreze în marea familie europeană. 
Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Lluis Maria de Puig întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 6 – 9 iulie a.c. În cursul vizitei, înaltul demnitar european va avea întrevederi cu reprezentanţii instituţiilor centrale ale statului, iar la 9 iulie va susţine un discurs în cadrul şedinţei plenare a Parlamentului de la Chişinău. 


 


Imagini video: http://www.youtube.com/watch?v=f_FMHCT5LsA



Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău