Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Pregătirea fondului locativ municipal către sezonul rece

   1186

Fondul locativ municipal este pregătit în proporție de 97% pentru începerea sezonului de încălzire 2023-2024. Astfel, regiile locative au desfășurat lucrări de profilaxie a rețelelor inginerești în 1459 de blocuri locative din sectoarele capitalei.

Aceste lucrări constau în spălarea hidropneumatică, încercarea hidraulică, precum și testele chimice a sistemelor de încălzire centralizată din clădirile multietajate.

O informație în acest sens a fost prezentată luni, la ședința operativă a serviciilor municipale, de Ion Burdiumov, șef al Direcției generale locativ-comunale.

De asemenea, în cadrul programului municipal de reparație capitală a acoperișurilor s-a intervenit în 27 de blocuri locative. Tot pe parcursul anului curent, au fost reparate capital rețelele inginerești în 32 de clădiri, iar la 28 de blocuri s-a schimbat geamurile vechi din casa scării pentru a eficientiza consumul energetic.

Totodată, peste 20 mii m² de membrană bituminoasă a fost repartizată gestionarilor de blocuri, pentru intervenția la acoperișurile clădirilor multietajate.