Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Precizări referitor la programul de funcționare a havuzului din preajma Parcului „Valea Trandafirilor"

   3498

Primăria municipiul Chișinău vine cu precizări, ca urmare a apariției în mass media, precum şi pe reţelele de socializare a unor informaţii despre disfuncționalitatea havuzului muzical, recent inaugurat, din preajma Parcului „Valea Trandafirilor", sectorul Botanica.

Astfel, precizăm că, fântâna arteziană este funcțională. Defecțiuni sau avarii ale instalației, n-au fost atestate de la inaugurarea obiectivului (25 august a.c.).

De asemenea, ținem să informăm că havuzul funcționează zilnic, câte 30 de minute, conform unui program stabilit. Oamenii se pot plimba pe durata zilei, printre jeturile de apă ale havuzului de la orele: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 și 18:00. Iar de la 20:20 - 21:00 este conectată muzica și iluminatul decorativ.

Menționăm că reconstrucția fântânii arteziene este parte a Proiectului de reabilitare a Parcului „Valea Trandafirilor". După renovare, noul obiectiv a devenit unul pietonal. Conform proiectului elaborat, oamenii se pot plimba/distra printre jeturile de apă, sincronizate cu muzică și iluminat decorativ.

Costul proiectului este de 5,6 milioane lei, surse alocate din bugetul municipal.