Poziția Primăriei Chișinău privind recomandările Ministerului Culturii vizavi de amenajarea unui tronson din str. 31 August 1989

   1048

Primăria Municipiului Chișinău vine cu o reacție la poziția Ministerului Culturii vizavi de amenajarea unui tronson din strada 31 August 1989 aflată în proces de reparație capitală.

Astfel, Ministerul Culturii a trecut cu vederea anunțul Primăriei Chișinău care deja a comunicat public anterior despre faptul că tronsonul din strada 31 August 1989, în perimetrul Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni și A. Pușkin, este examinat de specialiști pentru a fi transformat în spațiu pietonal.

Totodată, Ministerul Culturii nu vine cu o contribuție în acest sens, ci mai degrabă a fost și este pentru stoparea tuturor lucrărilor, inclusiv cu blocaje în multe proiecte inițiate de municipalitate.

În acest context, considerăm că ideile sunt binevenite, dar se poate contribui și cu suportul financiar la conservarea patrimoniului istoric național, unde Ministerul Culturii este direct responsabil.

Pe această cale, reiterăm că, Primăria Chișinău va face față provocărilor, iar aceleași blocaje se atestă pentru că municipalitatea intenționează să instaleze în Scuarul Catedralei Mitropolitane o toaletă publică modulară, inclusiv pentru persoanele cu necesități speciale.

Menționăm că Primăria Chișinău instalează în toate parcurile renovate din capitală astfel de blocuri sanitare moderne, dar și în aceste cazuri, precum și în altele Ministerul Culturii se opune.

Pe aceste subiecte municipalitatea va reveni ulterior cu detalii.