Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Perioada de conștientizare a controlului intern managerial

   1059

Marți, 12 septembrie, a.c., în cadrul Primăriei Municipiului Chișinău, a fost organizat primul atelier de lucru cu genericul „Controlul intern managerial aliniat la cerințele standardelor – precondiție pentru o bună guvernare”, reunind reprezentanți ai sistemului educațional municipal și de protecție a dreptului copilului.

Astfel, a fost dat startul atelierelor de lucru orientate spre conștientizarea importanței controlului intern managerial în cadrul entităților publice.

Gama de evenimente este organizată la inițiativa Direcției audit intern, care a propus ca luna septembrie să fie declarată la nivel de municipalitate - Luna Conștientizării Controlului Intern Managerial.

De asemenea, la primul atelier de profil organizat în parteneriat cu Direcția administrație publică locală, care are rolul de coordonator al controlului intern managerial, a participat în calitate de invitat special, Diana Grosu – Axenti, director adjunct al Oficiului de Gestionare a Programelor de Asistență Externă. Experta a împărtășit experiența practică în domeniul controlului intern managerial, inclusiv familiarizând participanții cu oportunitățile privind accesarea asistenței externe pentru diverse segmente de dezvoltare.

Prin marcarea acestei perioade se urmărește creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța controlului intern managerial în cadrul entităților publice, oferind părților interesate posibilitatea de a participa la ateliere de lucru, discuții focusate pe acest domeniu.

Evenimentele organizate pe parcursul lunii septembrie vor contribui la încurajarea și sprijinirea managerilor, care sunt responsabili de implementarea/dezvoltarea sistemelor de control intern managerial în cadrul entităților pe care le conduc, să evolueze pe acest segment, să-și fortifice mediul de control organizațional, dar și să construiască sisteme viabile de management a riscurilor asociate activităților pe care le desfășoară.

Municipalitatea își propune să marcheze anual, în luna septembrie, perioada de conștientizare a controlului intern managerial.