Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Pe străzile Chişinăului vor circula autobuze noi

   3593

Primarul general Dorin Chirtoacă a participat la prezentarea a 14 unităţi de transport noi, care vor circula pe ruta de microbuz nr. 122. Autobuzele sunt de marca „Hyundai”, au fost importate din Coreea de Sud, au o capacitate de până la 90 de persoane şi aparţin SC „Ruta-Prim”, administratorul respectivei rute de transport. 
După ce a parcurs distanţa de la str. Mioriţa până la bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt cu unul dintre aceste autocare, Dorin Chirtoacă a apreciat calitatea oferită de noile mijloace de transport, dar şi starea tehnică a lor. Primarul general a spus că autobuzele corespund rigorilor necesare pentru transportarea pasagerilor. 
Şeful administraţiei municipale a salutat faptul că sectorul privat a dat curs iniţiativei autorităţilor locale de a înlocui microbuzele care circulă pe rutele municipale cu alte mijloace de transport mai moderne şi cu o capacitate mai mare. 
La prezentarea noilor unităţi de transport au fost prezenţi şi reprezentanţii Companiei internaţionale „Hyundai”. Ameliorarea situaţiei în transportul public de pasageri este una di priorităţile autorităţilor municipale. În acest sens, la începutul săptămânii curente Regia Transport Electric Chişinău a prezentat primul troleibuz reutilat în cadrul întreprinderii, iar executivul local va înainta în curând Consiliului municipal Chişinău şi alte propuneri pentru soluţionarea problemei respective. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău