Pagina oficială a Municipiului Chișinău

O delegație din voievodatul Lubuskie, Polonia - în vizită la Primăria Chișinău

   1164

O delegație oficială din voievodatul Lubuskie, Polonia a vizitat miercuri Primăria Chișinău. Reprezentanții municipalității Lubuskie au fost primiți de viceprimarii Olga Ursu și Angela Cutasevici.

Delegația poloneză a fost reprezentată de Łukasz Porycki, mareșal adjunct al voievodatului Lubuskie, responsabil de domeniile cultură, educație, sport și Fondul social european și de Marcin Jabloński, responsabil pentru fonduri europene, economie infrastructură și comunicare.

Dialogul dintre părți s-a axat pe subiecte privind gestionarea celor 3 crize majore: pandemică, a refugiaților și cea energetică, realizarea proiectelor de infrastructură cu finanțare europeană, dezvoltarea urbană, schimb de experiență în diferite domenii și în calea spre parcursul european etc.  

Reprezentanții voievodatului Lubuskie și-au exprimat interesul pentr    u colaborarea cu Chișinăul pe diverse domenii, inclusiv educație, antreprenoriat, industria vinului și vinificației, inițierea de parteneriate în vederea realizării proiectelor din surse europene, dar și pe aprobarea unui acord de cooperare cu municipiul Chișinău.

De asemenea, delegația poloneză a transmis o invitație pentru Primarul General, Ion Ceban, de a vizita Primăria și voievodatul lor.

Voievodatul Lubuskie din Polonia are în prezent o populație de cca 1 milion de oameni. Acesta se consideră o regiune a vinului și a mierii de albine.