Pagina oficială a Municipiului Chișinău

O delegație a Primăriei Chișinău efectuează o vizită de lucru la Budapesta

   1063

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 9-11 iunie, curent, o delegație a municipalității în frunte cu viceprimarul capitalei, Olga Ursu și pretorul sectorului Botanica, Diana Guba, efectuează o vizită de lucru la Budapesta, Ungaria, la invitația Primarului Districtului 2, Gergely Örsi.

Vizita are drept scop intensificarea relațiilor bilaterale dintre cele două capitale cât și posibilitatea semnării unui Acord de colaborare/înfrățire între Sectorul 2, Budapesta și Pretura Botanica, mun. Chișinău.

În cadrul întrevederii viceprimarul Olga Ursu i-a comunicat omologului maghiar că Municipiul Chișinău conștientizează importanța și rolul cooperării regionale în dezvoltarea bunelor practici și a celei durabile. Chișinăul dintotdeauna a mizat pe promovarea schimburilor de experiențe în vederea încheierii unor proiecte comune în diferite domenii.

În context, viceprimarul de Chișinău a înaintat Primarului Districtului 2, Gergely Örsi câteva propuneri de cooperare cum ar fi: domeniul economic şi comerţ: organizarea unor târguri şi expoziţii pentru promovarea unor produse şi servicii; susținerea, la nivel local, a colaborării industriale și comerciale, precum și cooperarea directă între întreprinderi; efectuarea de stagii de pregătire profesională etc.

De asemenea, Municipiul Chișinău a transmis o invitație Primarului Districtului 2, Budapesta de participare la Forumului Economic Chișinău, eveniment ce va avea loc în toamna anului curent.

Părțile au convenit să fie organizate vizite reciproce la nivel de experți, pe diverse domenii, precum și să aplice în comun la proiectele de finanțare europeană, în baza acordurilor de colaborare reciprocă.

Totodată municipalitatea din Budapesta va acorda asistență privind implementarea proiectelor de organizare a parcărilor, a programelor de bugetare participativă etc.

La Budapesta, delegația de la Chișinău a efectuat vizite la centrele culturale și sociale aflate în gestiune municipală.