Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Noua șefă a Secției protecția copilului din cadrul reprezentanței UNICEF în Republica Moldova a avut o întrevedere cu viceprimarul Angela Cutasevici

   1234

Șefa Secției protecția copilului din cadrul reprezentanței UNICEF în Republica Moldova, Flore Rossi, nou investită în funcție, a avut o întrevedere cu viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, responsabilă de domeniul social.

Părțile au discutat despre necesitatea fortificării relațiilor de colaborare dintre Primăria municipiului Chișinău și UNICEF Moldova, iar Angela Cutasevici a făcut o retrospectivă a  activităților și proiectelor desfășurate cu suportul UNICEF, dar și cele ale subdiviziunilor municipale de profil, aflate în proces de derulare.

Viceprimarul a mulțumit reprezentanților UNICEF pentru colaborare și suportul acordat, menționând că Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului depune eforturi susținute în vederea atingerii obiectivelor stabilite în cadrul Proiectului de asistență tehnică „Consolidarea sistemului de protecție a copilului, inclusiv a serviciilor sociale adresate copiilor".

La rândul său, Flore Rossi, a apreciat implicarea municipalității în scopul dezvoltării serviciilor sociale pentru copii și familiile acestora, evidențiind o colaborare fructuoasă dintre APL Chișinău și UNICEF Moldova. Totodată, reprezentantul Fondului ONU pentru copii și-a exprimat deschiderea pentru o bună colaborare și în continuare, pentru consolidarea serviciilor, nu doar pentru refugiații ucraineni, dar și pentru toți cetățenii municipiului.

Acțiunile se desfășoară în cadrul Memorandumului de înțelegere încheiat între Primăria Chișinău și UNICEF Moldova, care prevede acordarea asistenței tehnice pentru realizarea drepturilor copiilor și adolescenților din municipiul Chișinău.