Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea va aloca 800 de mii de lei pentru reparaţia blocului din Drumul Viilor, 40

   2433

Consiliul municipal Chişinău a aprobat marţi, 5 februarie, alocarea a 800 de mii de lei pentru reparaţia capitală a blocului locativ nr. 40 de pe strada Drumul Viilor. Banii urmează să fie cheltuiţi pentru reconstituirea acoperişului casei şi a reţelelor inginereşti.

Locatarii blocului din Drumul Viilor, 40 au fost evacuaţi din apartamente la 23 ianuarie curent, în urma surpării pilonilor de protecţie instalaţi în groapa de fundaţie a unei parcări multietajate în construcţie din vecinătate.

Decizia privind alocarea banilor a fost luată la o şedinţă de îndată a CMC, convocată de către preşedintele consiliului, Mihai Chimpu. Preşedintele CMC a susţinut ideea de a aloca mijloace financiare pentru că blocul în cauză nu  a fost reparat capital din momentul construcţiei, anul 1965.

Experţii au stabilit că alunecările de teren din preajma acestui bloc, care au pus în pericol imobilul, au fost provocate de scurgerile apei de pe acoperiş şi a apelor reziduale.

  La moment este deschisă o anchetă penală  care trebuie să stabilească dacă  Agenţia municipală de ipotecă, cui îi aparţine şantierul din preajmă, a comis încălcări a disciplinei în construcţii.  Dacă se vor stabili abateri, compania respectivă va fi obligată să suporte o parte din cheltuieli pentru reparaţia blocului şi amenajarea teritoriului adiacent.

Direcţia Relaţii Publice a                                05.02.2007