Municipalitatea a oferit coșuri cu bunătăți profesorilor seniori, care continuă să activeze în școli și după pensionare

   2847

Primăria municipiului Chișinău informează că circa 40 de profesori seniori (de peste 75 de ani), care continuă să activează în domeniul educației, după vârsta de pensionare, au beneficiat de coșuri cu bunătăți (fructe și dulciuri) din partea autorităților municipale, în semn de profundă recunoștință și gratitudine pentru munca lor, precum și cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou.

Darurile anunțate sunt distribuite marți și miercuri, prin intermediul direcțiilor educație de sector. Inițiativa aparține Viceprimarului de ramură, Angela Cutasevici, cu susținerea Direcției generale educație, tineret și sport.

Viceprimarul pe probleme sociale a felicitat din partea APL Chișinău toți angajații din domeniul educației cu ocazia sărbătorilor de iarnă și le-a mulțumit pentru pentru efortul lor plin de abnegaţie, depus pentru educarea tinerei generații.

La rândul său, șeful adjunct al DGETS, Andrei Pavaloi, a menționat că în instituțiile de învățământ municipale activează dascăli responsabili și dedicați, iar dragostea şi corectitudinea față de copii este cartea lor de vizită. Responsabilul de la Direcția educație le-a urat învățătorilor și profesorilor ca munca lor să fie răsplătită prin recunoștință, iar discipolii lor să devină personalități multilateral dezvoltate, cetățeni responsabili și schimbul de mâine al economiei naționale.

În instituțiile de învățământ din capitală activează 11207 cadre didactice, dintre care 1541 de persoane sunt de vârstă pensionară.