Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Mihai Eminescu – comemorat la 122 de ani de la trecerea în nemurire

   2940

În dimineaţa zilei, primarul general interimar al capitalei, Nistor Grozavu, alături de pretorii de sector, şefi de subdiviziuni, de angajaţi ai municipalităţii şi consilieri municipali, a depus flori la monumentul lui Mihai Eminescu din scuarul Teatrului Naţional, cât şi la bustul poetului nepereche de pe Aleea Clasicilor, comemorând astfel 122 de ani de la trecerea în nemurile a Luceafărului literaturii noastre.

Pentru a-l cinsti pe Poet, la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor au mai fost prezenţi: premierul Vlad Filat, candidatul la funcţia de primar general al capitalei, Dorin Chirtoacă, deputaţi, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, scriitori, oameni de cultură şi artă.   

Primarul interimar, Nistor Grozavu a ţinut să menţioneze că opera eminescuiană, atât prin poezie, cât şi prin proză a educat şi educă generaţii, creînd modele pentru cei tineri, făcând lumea să înţeleagă realităţile lumii politice şi a claselor sociale. „Din lucrările lui M. Eminescu putem lua învăţământe şi acum, când ne aflăm în campanie electorală, pentru turul II de alegeri a primarului de Chişinău", a mai spus  Nistor Grozavu.  

Manifestarea s-a încheiat cu un recital de muzică şi poezie.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău