Miercuri în PMAN vor fi lansate două puncte mobile: un troleibuz și un autobuz, pentru vaccinarea antiCOVID-19 a populației municipiului Chișinău

   2352

Primăria municipiului Chișinău informează că miercuri, 26 mai, a. c., ora 11:00, în Piața Marii Adunări Naționale vor fi lansate 2 puncte de vaccinare mobile: un troleibuz și un autobuz, dotate și asigurate cu personal calificat, pentru a asigura vaccinarea tuturor doritorilor din oraș și din suburbii, în apropierea locului de trai sau de serviciu.

Troleibuzul va circula conform unui grafic prestabilit, în toate sectoarele capitalei, iar autobuzul este destinat suburbiilor. În scopul facilitării identificării de către cetățeni a unităților, pe partea exterioară a acestora au fost lipite autocolante cu mesaje în susţinerea Campaniei de vaccinare anti COVID-19. De asemenea, sunt amenajate şi habitaclurile, în vederea corespunderii cerinţelor față de punctele de imunizare.

Totodată, la finele săptămânii curente, municipalitatea, în comun cu Ministerul Sănătății, Muncii şi Protecţiei Sociale, va organiza un maraton al vaccinării antiCOVID, la Palatul Republicii.  

Conform ultimei hotărâri a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, în capitală se permite imunizarea anti-COVID-19 la adresarea liberă a tuturor locuitorilor, de la vârsta de 18 ani, la orice punct de vaccinare, indiferent de viza de reședință și locul de trai.