Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Mai multe terenuri de joacă şi fitness în Chişinău

   3672

În anul curent, în curţile blocurilor de locuinţă şi în parcurile din capitală vor fi instalate 46 de terenuri de joacă pentru copii şi 5 terenuri de fitness. Atât Regia locativ - comunală, cât şi Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Vezi au anunţat deja licitaţii publice în vederea achiziţionării inventarului de profil.

Potrivit prevederilor Bugetului municipiului Chişinău pe anul 2011, 23 de terenuri de joacă vor fi instalate în curţile de bloc, iar altele 23 în spaţiile verzi. În parcuri vor fi instalate şi terenurile de fitness.

De menţionat că în anul trecut în Chişinău au fost instalate 58 de noi terenuri de joacă pentru copii, dar şi 11 terenuri de fitness, în cadrul unui parteneriat public-privat dintre Primărie şi un agent economic. În prezent, serviciile municipale de profil verifică starea terenurilor de joacă pentru copii instalate în ultimii ani. La necesitate, acestea vor fi reparate.

Pentru achiziţionarea şi amenajarea locurilor de joacă în curţile de bloc şi în spaţiile verzi din Chişinău, în bugetul municipal pentru anul 2011 au fost prevăzuţi 7 milioane lei.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău