Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări planificate de întreținere a infrastructurii rutiere din capitală

   765

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 29 august - 03 septembrie, a.c., de către serviciile municipale au fost realizate lucrări planificate de întreținere și reparație a drumurilor publice.

În perioada de referință, muncitorii Î.M. Regiei „Exdrupo" au executat lucrări de asfaltare pe o suprafață totală de peste 13 mii m² de carosabil, dintre care pe bd. Renașterii Naționale, în zona sensului giratoriu de intersecția cu str. T. Vladimirescu - 9 mii m². De asemenea, pe str. Calea Ieșilor au fost realizate lucrări de frezare și asfaltare - cca 4 mii m².

Pe străzile I. Neculce și Socoleni au continuat lucrările de reparație a trotuarelor, prin înlocuirea bordurilor și amenajarea pietrișului.

Pentru săptămâna curentă sunt planificate lucrări de aplicare a stratului de uzură pe celelalte tronsoane ale bd. Renașterii Naționale, de la intersecția cu străzile Bogdan  Voievod - Florilor și pe str. Sarmizegetusa.

În urma averselor abundente, de săptămâna trecută, serviciile de profil au efectuat lucrări de salubrizare manuală și mecanizată a drumurilor, inclusiv întreținerea canalizării pluviale din capitală. Astfel, peste 1700 de grilaje de captare a apelor pluviale au fost curățate de deșeuri vegetale. Alte circa 50 de unități au fost supuse lucrărilor de reparație.

Tot pe parcursul săptămânii precedente au continuat și acțiunile de aplicare repetată a marcajelor rutiere, fiind trasate 500 m² de marcaj transversal, precum și în preajma stațiilor de așteptare a transportului public.