Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere din capitală, executate pe parcursul săptămânii trecute

   1092

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii precedente serviciile municipale de profil au desfășurat lucrări planificate de reparație și întreținere a drumurilor publice din capitală.

În perioada de referință drumarii au executat lucrări sub formă de plombări a carosabilului pe o suprafață de cca 3000 m², în special pe căile de acces în curțile de blocuri si spre instituțiile de învățământ, precum și pe drumurile municipale. De asemenea, au fost reabilitate 200 fântâni pentru captarea/evacuarea apelor pluviale de pe străzi.

La capitolul siguranța rutieră, muncitorii Î.M. Regia „Exdrupo”, au continuat lucrările de aplicare a marcajului stradal la trecerile de pietoni, pe benzile de delimitare și în zonele de protecție la stațiile de așteptare a transportului public, pe o suprafață totală de peste 2500 m². Tot aici au fost instalate sau renovate peste 50 de indicatoare rutiere în sectoarele capitalei.

Totodată, a fost reamplasată trecerea de pietoni în zona sensului giratoriu pe strada Kiev și instalarea de noi semafoare pietonale în acest sens. În paralel, de către Î.M. REI „Lumteh” sunt desfășurate lucrările de iluminare suplimentară a trecerilor de pietoni.