Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chişinău, executate pe parcursul săptămânii trecute

   1046

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii precedente în capitală au fost realizate lucrări de reparație și întreținere a drumurilor publice.

Astfel, în perioada 07 - 13 august 2023, de către Î.M. Regia „Exdrupo” a fost asfaltată o suprafață totală de circa 5000 m² de carosabil, iar pe circa 2000 m² de drum au fost efectuate lucrări de decopertare, pentru asfaltare în perioada următoare.

Cel mai mare volum de lucrări a fost realizat pe bd. Mircea cel Bătrân, unde sunt pe final activitățile de asfaltare a străzii. Se lucrează preponderent pe perioada de noapte, pentru a nu perturba traficul rutier din sector.

Pe str. Căușeni și str. Petricani au continuat lucrările de reparație a carosabilului, iar pe str. Poștei intersecție cu Calea Orheiului sunt executate lucrări de reparație a trotuarelor. De asemenea, drumarii au intervenit în sectoarele orașului la lichidarea situațiilor de avariere a drumurilor.

Totodată, s-a lucrat la întreținerea sistemului de canalizare pluvială, fiind supuse intervențiilor circa 230 guri de captare a apelor, precum și la salubrizarea străzilor și a pasajelor subterane din sectoare.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate în trafic, a fost înnoit marcajul rutier pe o suprafață totală de circa 2500m² de carosabil și la trecerile pentru pietoni din preajma instituțiilor de învățământ și cele medicale.

Au fost instalate sau reparate peste 70 de indicatoare rutiere, iar Î.M. REI „Lumteh” a executat lucrări pentru iluminarea a peste 200 de treceri pietonale.

E de menționat că sunt continuate activitățile pe șantierele de reabilitare a celor trei străzi din Centrul istoric al orașului: 31 August 1989, Alexandru cel Bun și Tighina. Lucrările pe fiecare stradă înregistrează un progres total de 80%, 95% și, respectiv, 89%.