Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere

   1549

Primăria Chișinău informează că pe parcursul săptămânii precedente serviciile municipale au desfășurat lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere din capitală. Astfel, prin metoda de frezare și asfaltare a porțiunilor degradate de pe carosabil a fost aplicat betonul asfaltic pe 11,5 mii metri pătrați de pe străzile: șos. Muncești, bd. Decebal și Calea Ieșilor.

O informație în acest sens, a fost prezentată luni, în cadrul ședinței operative serviciilor municipale, de Vitalie Mihalache, șef interimar al Direcției transport public și căi de comunicație.

Potrivit responsabilului, pe parcursul săptămâni curente, vor continua lucrările de reparație a carosabilului pe str. Alba - Iuia și str. Teilor, inclusiv intervențiile de plombare cu beton asfaltic a căilor de acces în curțile blocurilor din capitală.

De asemenea, Î.M. „Exdrupo" a executat, în premieră, lucrări de salubrizare a carosabilului pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, cu detergent destinat spălării și  igienizării străzilor. În funcție de rezultatele obținute, această metodă de spălare a carosabilului va fi aplicată pe străzile centrale și trotuare.

Totodată, continuă lucrările de aplicare a marcajului rutier în sectoarele capitalei. Astfel, serviciile municipale de profil au executat lucrări pe străzi și la trecerile de pietoni, în volum de 3500 metri pătrați.