Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de amenajare a aleilor centrale din Grădina Dendrologică din capitală

   1789

Primăria municipiului Chișinău informează că aleile din sectorul Rozariu 1 de pe teritoriul Î.M. „Grădina Dendrologică", sectorul Buiucani, vor fi reabilitate. Astfel, modernizarea obiectivului, cu o suprafață de 1,5 ha, presupune schimbarea pavajului degradat și instalarea sistemului automatizat de irigare a zonei cu compoziții florale.

Conform proiectului lucrările vor fi realizate până la finele lunii iunie, curent, iar din bugetul municipal au fost alocați 1 milion de lei.

De asemenea, pe perimetrul sectorului Rozariu 1, va fi instalat iluminatul nocturn decorativ. În prezent se desfășoară licitația privind achiziția serviciilor. Pentru aceste lucrări din surse bugetare au fost prevăzute 1,8 milioane de lei.

Totodată, pe teritoriul spațiului de odihnă, sunt în proces de instalare două blocuri sanitare (veceuri publice).

În prezent sunt în desfășurare și lucrările de amenajare a unei noi intrări pentru public pe teritoriul spațiului de odihnă la intersecția străzilor Vasile Lupu și Constantin Stere, dinspre cartierele din zona istorică a capitalei. E de menționat că, poarta de acces și construcțiile auxiliare vor fi edificate de către un dezvoltator imobiliar din preajmă, în baza unui parteneriat public-privat.

Recent administrația Î.M. „Grădina Dendrologică" a luat decizia de a deschide temporar o nouă poartă de acces pentru vizitatori dinspre str. Eugen Coca. Intrarea a fost amenajată pentru a evita aglomeraţia şi fluxul mare de vizitatori care intră prin poarta centrală din str. Ion Creangă.