Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lichidarea consecinţelor furtunii din 12 – 13 februarie curent

   2442

Consecinţele furtunii din 12 - 13 februarie a.c. de pe teritoriul municipiului Chişinău au fost lichidate şi în prezent serviciile municipale îşi desfăşoară activitatea în regim normal.

După cum a informat în cadrul şedinţei operative de la Primărie Eliferie Haruţa, şef al Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi, pe parcursul celor trei zile cât a durat furtuna, în Chişinău au fost doborâti 317 arbori, dintre care 181 de arbori pe străzi şi în cartierele oraşului, iar ceilalţi arbori în parcurile din municipiu. În acest sens au fost cheltuiţi circa 277 mii de lei.

De asemenea, au fost restabiliţi cei doi piloni şi parapetul de pe podul din str. Mihai Viteazu, care au căzut în urma rafaleleor de vânt. Au fost lichidate şi consecinţele furtunii la toate instituţiile de învăţământ preşcolar şi preuniversitar din municipiu, fiind reparate acoperişurile deteriorate, iar geamurile sparte au fost înlocuite. La fel, şi panourile publicitare afectate de vântul puternic au fost evacuate.

În context, primarul general Dorin Chirtoacă a ţinut să menţioneze că subdiviziunile municipale au revenit la cadrul normal de activitate, fiind preocupate de probelemele curente, conform atribuţiilor ce le revin, de vreme ce consecinţele furtunii din 12 februarie au fost lichidate în totalitate.

Totodată, primarul de Chişinău a cerut ca inventarierea bunurilor distruse în tipul vânturilor puternice să fie făcută în continuare, pentru că arborii bătrâni, liniile de comunicaţie, geamurile şi acoperişurile insituţiilor sociale, sunt punctele slabe ale municipiului în caz de intemperii ale naturii.

 Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău