Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Votează) Lansarea sondajului de opinie online, pentru locuitorii din suburbiile municipiului Chișinău

   861

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi, 15 decembrie 2022, a fost lansat un sondaj de opinie, în format online, pentru locuitorii din cele 18 suburbii ale capitalei.

Sondajul este disponibil pe site-ul https://suburbii.chisinau.md/ și adresat locuitorilor din fiecare suburbie-reședință, inclusiv celor care locuiesc în satele aflate în componența acestora.

Scopul acestui instrument, desfășurat al doilea an consecutiv, este de a identifica prioritățile investiționale pentru localitățile din componența municipiului Chișinău, în anul viitor.

Astfel, în sondaj, oamenii pot selecta ce priorități stringente sunt în comunitatea lor: transportul public; drumurile de acces; rețelele de apeduct și canalizare; reparația în școli și grădinițe; extinderea și modernizarea iluminatului public stradal sau alte proiecte. 

Voturile expuse în cadrul sondajului vor fi luate în considerare în cadrul procesului de elaborare a bugetului municipal pentru anul 2023.

Menționăm că, în perioada 2020–2022, Primăria Chișinău a crescut investițiile municipale în proiectele de infrastructură din cele 18 suburbii, până la circa 600 de milioane de lei, sau cu peste 300% mai mult față de anii precedenți. Iar finanțarea a fost făcută în funcție de necesitățile locuitorilor, care au fost identificate, de asemenea, în cadrul sondajelor de opinie.