Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Video) Lansarea pe rute a lotului de 16 autobuze rulate, de mare capacitate, achiziționate recent de municipalitate

   1194

Primăria Municipiului Chișinău informează că miercuri, în Piața Marii Adunări Naționale, au fost lansate pe rute 16 autobuze rulate, de mare capacitate, de model „Solaris Urbino 18”, achiziționate recent de municipalitate.

Acestea vor fi repartizate și vor suplini mai multe rute urbane și suburbane, inclusiv pe liniile nr. 23, 33, 46 etc. Lotul de autobuze a fost achiziționat din Suedia, iar costul unei unități este de 41,9 mii Euro, care include și livrarea.

Autobuzele sunt articulate, având 18 metri lungime și o capacitate de îmbarcare de cca 160 de persoane. De asemenea, unitățile dispun de podea joasă și rampă de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă, sistem de aer condiționat, Wi-Fi, GPS și sistem de monitorizare video.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a declarat că prin această achiziție de autobuze, municipalitatea contribuie la creșterea gradului de accesibilitate a locuitorilor municipiului la servicii de transport de calitate. Astfel, autobuzele vor fi distribuite pe linii solicitate de locuitorii din Durlești, Codru, Dumbrava, Bubuieci etc.

Aceste unități reprezintă o soluție modernă și durabilă pentru transportul urban. Amintim că, în perioada anilor 2020-2022,

Primăria Chişinău a achiziționat 174 de autobuze şi 85 de troleibuze pentru sporirea calității serviciilor de transport municipal, în oraș și în suburbii.