Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lansarea cărții de cântece folclorice autentice „CÂNTĂRI DE LA STRĂBUNI"

   1968

Primăria municipiului Chișinău, Direcția Cultură în colaborare cu Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu" organizează vineri, 18 decembrie, ora 16:00, lansarea cărții „CÂNTĂRI DE LA STRĂBUNI", autor Andrei Tamazlâcaru.

Ediția a fost editată cu suportul financiar și logistic al municipalității sub egida Uniunii Muzicienilor din Moldova.

Lucrarea inserează peste 400 de file de folclor autentic, cântece și elemente de dans culese în cadrul expedițiilor folclorice, realizate în diverse localități din țară și de peste hotare, în perioada anilor 1973 - 2013, de către membrii Ansamblului Etnofolcloric „TĂLĂNCUȚA", condus de etnomuzicologul, dirijorul de cor și folcloristul Andrei Tamazlâcaru.

Ulterior, acest tezaur nestemat, piesele originale și dansurile folclorice au constituit parte considerabilă a repertoriului de aur al ansamblului etnofolcloric condus de maestrul Andrei Tamazlâcaru, laureat al premiilor naționale și internaționale. De asemenea, în anul 1989, ansamblului i-a fost conferit titlul onorific de Colectiv Artistic Emerit din Moldova.

Evenimentul de lansare a cărții „CÂNTĂRI DE LA STRĂBUNI" va avea loc în Sala cu coloane a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu", cu respectarea măsurilor de prevenire și control al infecției COVID - 19. Totodată, evenimentul va fi transmis online, începând cu ora 16:00, pe pagina web oficială și de Facebook a Primăriei Chișinău, precum și pe pagina de Facebook, canulul de YouTube și pagina web a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu".