Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Mulți Ani, maestrului Veaceslav Jiglițchi!

   821

Sculptorul Veaceslav Jiglițchi, Cetățean de Onoare al Municipiului Chișinău, împlinește astăzi frumoasa vârstă de 54 de ani.

Primăria Municipiului Chișinău îi adresează maestrului sincere felicitări, sănătate trainică și inspirație.

Sculpturile dumisale, amplasate în diverse sectoare ale capitalei, ne fac orașul mai frumos și mai atractiv pentru turiști.

Veaceslav Jiglițchi este un sculptor renumit din Republica Moldova, deținător al premiului Comitetului Internațional Olimpic, autor al trofeelor „Excelență Olimpică", „Sportul și Femeia”, autor al numeroaselor opere de artă, inclusiv al unor valoroase sculpturi urbane amplasate în municipiul Chișinău, Odessa, Brașov etc.

Veaceslav Jiglițchi s-a născut la 6 februarie 1970 și este autorul cunoscutelor sculpturi urbane „Echipajul” de la Aeroportul Internațional Chișinău, „Copii pe bancă”, „Doi îndrăgostiți" de pe strada pietonală Eugen Doga, „Guguță” de pe strada Kiev, sectorul Râșcani, „Skateboarderii” din Parcul „Valea Morilor” „ Miorița” de pe strada cu același nume, „Veronica Micle” din scuarul Mihai Eminescu, „Papa Ioan Paul al II-a, bustul Regelui Ferdinand I etc.