Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Chișinău va fi creat un centru de cultură și artă dedicat cuplului de artiști Ion și Doina Aldea Teodorovici

   1464

Primăria Municipiului Chișinău informează că în capitală va fi creat un centru de cultură și artă consacrat cuplului de artiști Ion și Doina Aldea Teodorovici.

Viitoarea instituție de cultură va fi amplasată în imobilul de pe strada Alexei Mateevici, 77, care se află în adiacentul monumentului Două Inimi Gemene - Ion și Doina Aldea Teodorovici, de la intrarea în Parcul „Valea Morilor”.

Atribuirea spațiului pentru amplasarea Centrului „Ion și Doina Aldea Teodorovici” a fost aprobată printr-o decizie a Consiliului Municipal Chișinău, votată pe 3 octombrie, a. c., la inițiativa executivului Primăriei.

Instituția culturală se va afla în gestiunea Direcției Generale Cultură și Patrimoniu Cultural și va avea drept scop valorificarea și promovarea creației marilor artiști ai neamului, Ion și Doina Aldea Teodorovici.

Centrul va include diverse activități de profil, precum: lansări de carte / albume, organizarea şi desfășurarea evenimentelor dedicate celor Două Inimi Gemene - Ion și Doina, festivități de promovare, reanimare și familiarizare a culturii noastre naționale.

De asemenea, familia Teodorovici este dispusă să ofere pentru viitorul Centru partituri ale compozitorului Ion Aldea Teodorovici, obiecte personale și costume scenice ale cuplului, instrumente și accesorii, care pot fi parte componentă a unui spațiu muzeistic.