Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Chișinău s-a desfășurat finala turneului municipal de șah și joc de dame „Cupa Seniorilor”

   1281

Sâmbătă, 19 august 2023, în capitală a avut loc finala Campionatului municipal de șah și joc de dame pentru seniori. Evenimentul a fost organizat în premieră de Primăria Municipiului Chișinău.

În cadrul proiectului au participat seniori, tineri și copii din Chișinău, pentru a facilita dialogul între generații, a încuraja îmbătrânirea activă și a crea un cadru prietenos, în aer liber pentru socializare.

Astfel, pentru marea finală desfășurată în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani s-au aliniat 60 de participanți.

Aceștia sunt învingătorii turneelor de sector, organizate în zilele de weekend pe parcursul verii.

Cei mai buni jucători de șah și dame din municipiul Chișinău au fost premiați cu călătorii în Europa, premii bănești și diplome acordate de Primăria municipiului Chișinău împreună cu partenerii.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban a menționat că Primăria a oferit o platformă extraordinară pentru oamenii în vârstă să lege noi prietenii.

Pasiunea pentru șah și dame a adunat în fiecare sfârșit de săptămână oamenii în parcurile din Chișinău. Tinerii și copii au fost parte activă a acestui proiect, iar numărul participanților a fost mult peste așteptările noastre”, a conchis edilul capitalei.

Campionatul municipal de șah și dame pentru seniori este unul dintre multiplele proiecte inițiate și dezvoltate de Primăria Chișinău în ultimii ani, în cadrul programelor de îmbătrânire activă și dialog între generații.