La Chișinău fost marcată Sărbătoarea Națională „Limba Noastră"

   1561

De Ziua Limbii Române, reprezentanții administrației municipiului Chișinău au depus flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, cât şi la busturile poeților Mihai Eminescu și Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor, marcând astfel revenirea la alfabetul latin.

La Chișinău Sărbătoarea Națională a fost elogiată printr-un șir de evenimente cultural-artistice: spectacole literar-muzicale, inaugurare de expoziții, decernarea premiilor municipal în cadrul Concursului „Dictare pentru fiecare”, precum și Gala Premiilor Literare „Scriitorii pentru capitală și capitală pentru scriitori”, organizate de Primăria municipiului Chișinău.

Manifestări tematice consacrate Sărbătorii „Limba Noastră cea Română” au fost organizate și în sectoarele capitalei, cu respectarea măsurilor de prevenire și control a răspândirii infecției COVID-19.

De asemenea, pe parcursul zilei de marți, zeci de voluntari ai Centrului Municipal de Tineret au distribuit dezinfectant și măști de protecție participanților la evenimentele culturale.