Comemorarea victimelor catastrofei nucleare de la Cernobîl

   1295

Conducerea Primăriei Municipiului Chișinău a depus astăzi flori la Monumentul victimelor catastrofei de la Cernobîl, din sectorul Botanica, cu prilejul aniversării a 37 de ani de la tragicul accident nuclear.

La evenimentul desfășurat în scuarul Monumentului victimelor catastrofei de la Cernobâl, amplasat în Parcul „Valea Trandafirilor”, au fost prezenți foștii participanții la lichidarea consecințelor avariei, reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova, Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, etc.  

În alocuțiunea sa, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că printre cei 3500 de moldoveni, participanți la lichidarea catastrofei de la Cernobîl, a fost și tatăl său, fiind în calitate de medic reanimatolog, iar astăzi nu poate fi prezent la eveniment, deoarece este în spital.

Le doresc sănătate tuturor participanților la catastrofa de la Cernobîl. De asemenea, este foarte important să aducem astăzi un omagiu și recunoștință și acelor participanți care din păcate nu mai sunt printre noi”, a conchis edilul capitalei.

Menționăm că la 26 aprilie 1986 a avut loc tragicul accident de la Centrala nucleară din Cernobîl, Ucraina